Chiropractie

Een chiropractor is expert op het gebied van de wervelkolom. Onze chiropractoren zetten hun deskundigheid in bij rug- en nekklachten en klachten die hieruit voortvloeien zoals hoofdpijn, kaakklachten en uitstraling in armen of benen. 

Intake

In 45 tot 60 minuten bespreken we je klachten en proberen we door middel van een onderzoek de oorzaak te achterhalen. We nemen je gezondheid en eventuele eerdere klachten door. We beslissen samen of we een behandeltraject gaan starten.

Behandeltraject

In drie fases koersen we in de richting van verbetering. We starten met intensieve behandeling (correctiefase), bouwen deze vervolgens af (stabiliserende fase) en geven je de controle over je lichaam tot slot weer (preventieve fase).

 

Nazorg

Tijdens een behandeling worden uw hersenen en spieren intensief geprikkeld. Met de juiste tips en adviezen voor na de behandeling haal je het optimale uit de behandeling.

Behandeling chiropractie: dit kun je verwachten

In drie fases koersen we in de richting van verbetering.

1. De correctiefase

In deze eerste fase wordt je voor een behandeling chiropractie in de Praktijk het meest intensief behandeld en worden de meeste correcties gemaakt door de chiropractor. Naast de correcties krijg je voorlichting, advies en soms ook oefeningen voor thuis om een herhaling van klachten te voorkomen.

Schouder behandeling

2. De stabiliserende fase

Tijdens deze fase worden de correcties en behandelingen geleidelijk door de chiropractor afgebouwd. Dit is een belangrijke fase waarin je de adviezen en oefeningen thuis integreert en je leert om je lichaam weer op een goede manier te gebruiken. Stabiliteit, coördinatie en sterk worden in een driedimensionaal vlak (buiging, strekking en draaiing). De pijn is in deze fase nog vaak in de achtergrond aanwezig, maar dit wil nog niet zeggen dat er sprake is van een normaal bewegingspatroon. Het is daarom belangrijk om deze fase goed te doorlopen om naast het verminderen van pijn ook te werken aan de opbouw van belastbaarheid.

3. De preventieve fase

Tijdens deze laatste fase heb je de controle over je lichaam weer terug. Toch zie je vaak dat mensen terugvallen in oude beweegpatronen. Dit gebeurt vaak geleidelijk en in veel gevallen ook ongemerkt. Het is dus niet noodzakelijk dat er sprake is van pijn of functieverlies. Voordat er pijn terugkomt, is er vaak al sprake van veranderde beweegpatronen. Door jezelf regelmatig een preventieve behandeling chiropractie te geven grijp je op tijd in en kunnen spanningen en mogelijk nieuwe klachten van het lichaam voorkomen worde

Werkgebied de Praktijk

Heeft u klachten dan kunt u snel bij ons terecht voor deskundige hulp. Waar u ook vandaan komt, u bent welkom bij de Praktijk. Onze praktijk wordt voornamelijk bezocht voor mensen uit Zeist, Doorn, Driebergen, Maarn, Austerlitz, Leersum, Amerongen, Elst, Rhenen, Veenendaal, De Bilt, Utrecht en Bunnik.