Sportblessures

Sportblessures

(Top)sporters vragen veel van hun lichaam. Vaak worden grenzen overschreden. Chiropractie de Praktijk is gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures. Samen analyseren we welke behandeling nodig is. Meestal is dat een behandeling van het lichaam als geheel.

Interne oorzaken van sportblessures zijn vaak een te grote sportbelasting, te weinig rust om te herstellen, slechte warming-up/cooling down en trauma’s. Externe oorzaken van sportblessures zijn vaak toe te wijzen aan de kwaliteit van het materiaal dat gebruikt wordt of weersomstandigheden.

Symptomen van sportblessures zijn bijvoorbeeld pijn en stijfheid in spieren of gewrichten tijdens en/of na de training. Ook kan je last hebben van een verminderde functie tijdens het uitvoeren van de sportbeoefening. Daarnaast kan het gaan opvallen dat na de initiële blessure klachten sneller terugkeren of dat andere klachten ontstaan. In alle gevallen is het raadzaam om een afspraak bij de (sport)chiropractor te maken om tot een passende diagnose en behandelplan te komen en zo een start te maken met herstel. Als je als (top)sporter hersteld bent van een blessure kan het verstandig zijn om je preventief te laten behandelen. Zo zorg je ervoor dat het lichaam altijd in goede conditie is, en als je beter beweegt volgen de prestaties vanzelf.

De behandeling van sportblessures is erg afhankelijk van de ernst en locatie van de klacht én de wens van de (top)sporter. Een individueel behandelschema zal er gemaakt worden om de klacht gedegen aan te pakken. Ook de omliggende structuren worden behandeld om de hele keten in goede conditie te laten zijn om terugkeer naar de sport in goede banen te leiden. Eventueel kan, in overleg met de patiënt, ervoor gekozen worden om samenwerking te zoeken met andere disciplines, waaronder massage

Waarom kiezen voor CUHR?

  • Multidisciplinaire aanpak
  • Nadruk op eigen regie
  • Veilig en betrouwbaar

Ervaringen