Vegetatieve klachten​

Vegetatieve klachten

Vegetatieve klachten komen voort uit de ‘automatische piloot’ van het lichaam. Uit het zenuwstelsel dat zorgt voor bijvoorbeeld ons hartritme, onze spijsvertering en onze ademhaling. Mensen met vegetatieve klachten hebben vaak ook blokkades in rug- of nek. Behandeling van deze klachten door middel van chiropractie heeft vaak ook positieve gevolgen voor vegetatieve klachten.

Wordt nog toegevoegd

Wordt nog toegevoegd

De chiropractor is een expert op het gebied van de wervelkolom, het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat. De chiropractor zal tijdens het onderzoek verschillende neurologische, orthopedische en chiropractische testen doen voor het verkrijgen van een juiste diagnose van de rugpijn. Daarna stellen we een behandelplan op, gericht op het wegnemen van de oorzaak van de klachten. De chiropractor maakt vaak gebruik van zogenaamde specifieke chiropractische correcties van de gewrichten. Op deze manier wordt de beweeglijkheid en souplesse van de gewrichten bevordert. Hierdoor zullen blokkades en zenuwirritaties worden opgeheven, wordt pijn verminderd en kunnen gewrichten en spieren weer optimaal functioneren.

Daarnaast kan een consult ook bestaan uit de behandeling van de spieren, houdingsadviezen, oefeningen en andere behandeltechnieken die ook deel uit maken van een chiropractische behandeling. Soms is de combinatie met oefentherapie aanbevolen; dit zorgt voor een betere lokale belastbaarheid van de lage rug en voorkomt recidiverende klachten. Over het algemeen wordt een behandeling als pijnloos ervaren. Het is wel van belang dat je het behandelplan afmaakt, ook al heb je geen symptomen meer. De onderliggende oorzaak kan namelijk nog deels aanwezig zijn.

Waarom kiezen voor CUHR?

  • Multidisciplinaire aanpak
  • Nadruk op eigen regie
  • Veilig en betrouwbaar

Ervaringen