Chiropractie Elst

Met een brede invalshoek naar je lichaam kijken en doelen stellen.
Zélf weer de regie over je gezondheid nemen.

Welkom bij Chiropractie de Praktijk, de chiropractor voor de regio Elst!

Op zoek naar een chiropractor in Elst?

Chiropractie de Praktijk is specialist op het gebied van de wervelkolom. Onze experts in de regio Elst zetten hun deskundigheid in bij rug- en nekklachten en klachten die hieruit voortvloeien zoals hoofdpijn, kaakklachten en uitstraling in armen of benen. Ons uitganspunt hierbij is de eigen regie in handen nemen. Sta je open voor verandering dan kan je invloed uitoefenen op je klachten.

Bij ons zijn cliënten zelf verantwoordelijk voor hun behandelingstraject. Wij ondersteunen ze met deskundig advies, behandelingen en door ze zelf aan het roer van hun gezondheid te zetten. We houden van ons vak en combineren kennis en kunde. Wij werken samen met andere disciplines en bundelen hiermee onze krachten met specialisten op het gebied van lichaam, voeding en geest.

Waarom chiropractie de Praktijk voor de regio Elst?

Klachten

Rugpijn

De pijn kan ineens opkomen  of er langzaam inslijpen. Lage rugpijn komt vaak voor en soms straalt de pijn uit naar de benen. De oorzaak hiervan is niet altijd eenvoudig te vinden. Samen met ons team van experts gaan we aan de slag met het vaststellen en oplossen van de oorzaak.

Hernia

Plotselinge scherpe rugpijn, pijn en gevoelloosheid in armen, benen, handen of voeten. Verminderde kracht in armen of benen. Een hernia is een zwakte in de ringen van de wervelkolom. Hierdoor kunnen zenuwklachten ontstaan. Met behulp van speciale behandelbanken pakken we de hernia aan. 

Hoofdpijn & migraine

Spanningshoofdpijn, sinushoofdpijn, migrainehoofdpijn, clusterhoofdpijn; hoofdpijn is er in allerlei soorten en maten. Chiropractie is zeer effectief bij hoofdpijn. Een hoofdpijndagboek helpt de oorzaken te vinden.

Blessures bij sport

Sporters vragen veel van hun lichaam en vaak worden grenzen overschreden. (Top)sporters worden bij de Praktijk uitgebreid onderzocht. Samen analyseren we welke behandeling nodig is. Meestal is dat een behandeling van het lichaam als geheel.

Nek

Een stijve nek, moeite om het hoofd te draaien. Nekpijn kan mild zijn maar kan ook uw leven bepalen. Met chiropractische correcties van de gewrichten bevorderen we de beweeglijkheid en souplesse van de gewrichten en heffen we blokkades en zenuwirritaties op.

Vegetatief

Vegetatieve klachten zijn klachten die voortkomen uit de ‘automatische piloot’ van het lichaam. Het niet willekeurig zenuwstelsel dat zorgt voor bijvoorbeeld ons hartritme, onze spijsvertering en onze ademhaling. De praktijk leert dat veel mensen met vegetatieve klachten baat kunnen hebben bij chiropractie.

Duizelig

Wat is de reden van uw duizeligheid? Het antwoord is moeilijk te vinden maar essentieel voor de aanpak ervan. Door middel van breed onderzoek zoeken we de oorzaak. Daarna bepalen we samen het behandelplan.

Kaak

Kaakklachten kunnen eten, praten en gapen in de weg zitten. Ze kunnen hoofd-klachten en nekpijnklachten veroorzaken. Door het kaakgewricht te manipuleren of mobiliseren en omliggende spieren te behandelen, pakken we de klachten aan.

Behandeling bij Chiropractie Elst / de Praktijk

Dame met nekklachten bij Chiropractie de Praktijk
Intake Chiropractor

In 45 tot 60 minuten bespreken we je klachten en proberen we door middel van een onderzoek de oorzaak te achterhalen. We nemen je gezondheid en eventuele eerdere klachten door. We beslissen samen of we een behandeltraject gaan starten.

chiropractisch onderzoek bij Chiropractie de Praktijk
Behandeltraject

In drie fases koersen we in de richting van verbetering. We starten met intensieve behandeling (correctiefase), bouwen deze vervolgens af (stabiliserende fase) en geven je de controle over je lichaam tot slot weer (preventieve fase).

Uitleg diagnose bij Chiropractie de Praktijk
Nazorg

Tijdens een behandeling worden uw hersenen en spieren intensief geprikkeld. Met de juiste tips en adviezen voor na de behandeling haal je het optimale uit de behandeling.

Tarieven & vergoeding

Intake:
€ 75 (45-60 minuten inclusief onderzoek en start behandeling)

Consult:
€ 57 

Chiropractie valt onder ‘alternatieve geneeswijzen‘ en wordt door zorgverzekeraars vergoedt uit de aanvullende zorgverzekering

Chiropractor in Elst nodig?

Heeft u klachten en woont u in Elst of omgeving? Dan kunt u snel bij ons terecht voor deskundige hulp. Waar u ook vandaan komt, u bent welkom bij de Praktijk in Driebergen. Zie ook Chiropractor Zeist.