Dirk-Jan Sikking

Chiropractor

Team

Dirk-Jan Sikking

“Ik kan het verschil maken voor iemand met klachten en stress”

Chiropractie kijkt verder dan de klacht die een patiënt benoemt. Als chiropractor zet ik de klacht in perspectief en behandel ik het geheel en niet alleen de klacht. Ik geef korte termijn én lange termijn verbetering en kan op dus op die manier een verschil maken in het leven van iemand die door acute en chronische klachten stress ervaart. Mijn werkdag is geslaagd als ik de praktijk afsluit met het gevoel dat ik mijn patiënten die dag een goede behandeling heb gegeven. Dat ik goed naar ze heb geluisterd, ik een behandeling heb geboden en ze met concrete tips naar huis heb laten gaan. Zelf zorg ik dat ik elke dag voldoende beweeg en regelmatig sport. Zaken die ik niet per se zelf hoef te doen, besteed ik uit zodat ik zo weinig mogelijk stress ervaar en een goede balans heb tussen werk en privé.

Over mij:

Ik ben Dirk-Jan, 41 jaar oud, getrouwd en 3 jonge kinderen. In mijn vrije tijd vind ik het lekker om te sporten, triathlon is het helemaal voor mij. Op dit moment ben ik in training voor mijn 2e iron man. Daarnaast vind ik het heerlijk om thuis bij mijn gezin te zijn en met zijn allen er op uit te gaan. 

Ik ben mijn werkende leven begonnen als fysiotherapeut. Na een aantal jaar gewerkt te hebben ben ik toch verder gaan studeren voor chiropractor, en daarna specialiseren in sportchiropractie omdat ik nog niet klaar was met het studeren. In 2012 ben ik gestart als (sport)chiropractor en ben sinds 2013 eigenaar van deze praktijk.