Chen van der Sluijs

Acupuncturist

Team

Chen van der Sluijs.

“Ieder mens is uniek. Zo ook mijn behandeling”.

Chinese geneeskunde richt zich op de mens als geheel. Het doel van acupunctuur is om evenwicht in het lichaam te herstellen. Het uitgangspunt is dat lichaam en geest één geheel zijn en dat lichamelijke, mentale en emotionele gebeurtenissen elkaar continu beïnvloeden en kunnen zorgen voor verstoringen in de energiebalans. Een aanhoudende disbalans kan ziekte, pijn of andere klachten veroorzaken. Om de balans te herstellen maak ik voornamelijk gebruik van de Balans Methode Acupunctuur van Dr. Tan.

Acupunctuur pas ik toe bij een breed scala aan klachten. Hieronder vallen onder meer:

  • Neuropathie (tijdens en na chemotherapie).
  • Spijsvertering (zoals constipatie/diaree)
  • Bewegingsklachten (zoals frozen shoulder,nek- en rugklachten)
  • Luchtwegen (denk aan hooikoorts en andere allergieen)
  • Hormonale klachten
  • Slaapproblemen
  • en nog vele andere klachten
 
Met acupunctuur ondersteun ik kankerpatiënten in hun beperkingen als gevolg van hun ziekte. Te denken valt aan neuropathie, het verminderen van de moeheid en het verhogen van de weerstand. 

Over mij:

Mijn naam is Chen, en ik heb van mijn passie voor de acupunctuur mijn werk gemaakt.

Niets is voor niets, een cliché of toch niet?! Na de bevalling van mijn eerste kind is er bij mij een bewustwording op gang gekomen over het belang van voeding, beweging en evenwicht tussen lichaam en geest. Maar belangrijker nog, het heeft iets in me losgemaakt. De zoektocht naar welzijn mocht beginnen.

Ik ben in aanraking gekomen met de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCM) en met name de acupunctuur. Een wereld waar niet de klacht maar de méns centraal staat. De mens als geheel, als unieke persoon.

De 3-jarige studie Traditionele Chinese Geneeskunde alsmede een westerse medische basisopleiding heb ik met succes (en veel plezier) afgerond. Beide opleidingen heb ik genoten aan de Academie Qing Bai waarna ik als zelfstandige acupuncturist ben gestart. Gedreven door mijn passie volg ik regelmatig nascholingen om mijn kennis te verdiepen en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Inmiddels zijn mijn beide lieve kinderen (jong)volwassen en geniet ik van mooie en kleine dingen van het leven. Ik dompel mij graag onder in de schoonheid van de natuur in ons prachtige Nederland tijdens urenlange wandelingen. In mijn creatieve buien schilder ik en muziek is naast acupunctuur mijn grote passie. Ik heb geleerd dat genieten zó belangrijk is, juist ook om met de lastige momenten in ons leven om te kunnen gaan.

Chen is oncology acupuncture gecertificeerd