Minneke van Duijn

Chinese kruiden therapeut

Team

Minneke van Duijn

“Ieder mens is uniek. Zo ook mijn behandeling”.

Ik ben Minneke (40) en woon met mijn man en zoon in Doorn. Ik ben sinds 2011 werkzaam als dierenarts, maar heb mijn werkveld uitgebreid naar een breed scala behandelingen voor zowel dieren als mensen. Ik heb geen traditionele veterinaire praktijk, maar werk als veterinair chiropractor, acupuncturist en Chinees herbalist (kruidengeneeskunde) voor honden en paarden. In mijn vrije tijd rijd ik graag met mijn paard en pony door de bossen en houd ik van koken en kamperen. 

Chinese geneeskunde

Mijn fascinatie voor de Chinese geneeskunde begon toen ik een opleiding tot veterinair acupuncturist volgde. De complementaire benadering van gezondheid sprak me direct aan en ik geloof sterk in het combineren van Westerse en Chinese geneeskunde om zo tot oplossingen te komen voor diverse medische vraagstukken. Als we beide kennisgebieden kunnen combineren kunnen we mogelijk tot een beter resultaat komen. 

Wat begon als een persoonlijke interesse, groeide al snel uit tot een belangrijk onderdeel van mijn werk nadat ik zag hoe effectief Chinese kruidengeneeskunde was bij dieren. Door een humane 2-jarige HBO-opleiding Klassieke Chinese Kruidengeneeskunde te volgen, kon ik mijn kennis en vaardigheden verder ontwikkelen wil ik deze ook toepassen op menselijke patiënten.

Ik ben toegewijd aan het bieden van gepersonaliseerde zorg en het helpen van mijn patiënten om hun welzijn te verbeteren door middel van een integratieve benadering van gezondheid. Daarom vind ik het heel leuk om in het team van De Praktijk aan de slag te gaan, om samen te werken aan uw gezondheid en welzijn.

U kunt bij mij terecht voor zeer uiteenlopende klachten, denk aan:

  • vermoeidheid
  • menstruatieklachten
  • fertiliteitsproblemen
  • zwangerschapskwalen
  • gewrichtspijn
  • huidproblemen
  • allergie
  • slaapproblemen
  • hoesten
  • etc.

Ook kinderen zijn van harte welkom, denk aan ADHD, chronische verkoudheden, bedplassen, angsten. 

Een consult bestaat uit een gesprek waarin we uw zorgvraag bespreken. Ik heb een aantal standaardvragen die ik u stel over uw algemene mentale en fysieke gezondheid, maar afhankelijk van uw klacht komen bepaalde zaken uiteraard uitgebreider aan bod. Daarnaast wil ik graag uw pols voelen en tong bekijken. U hoeft zich niet uit te kleden. U mag als u dat fijn vindt uiteraard iemand meenemen. Ik heb ook een actuele medicijnlijst nodig, want ik moet weten welke kruiden veilig zijn om voor te schrijven. Op basis van alle informatie maak ik een Chinese diagnose en een behandelplan met passende kruidenformule. 

De kruiden worden geleverd via de Natuurapotheek en naar u opgestuurd, dit kan enkele werkdagen duren. Als u aanvullend verzekerd bent worden zowel het consult als de kruiden vaak vergoed. Dit is afhankelijk van uw verzekeraar en kunt u teruglezen in uw polisvoorwaarden. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong (Nederlands Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde). Kosten van het eerste consult zijn: Kosten van de kruiden zijn afhankelijk van de prijzen van de grondstoffen en zijn dus variabel, u moet rekenen op ongeveer 50-80 per maand. De kruiden kunnen worden voorgeschreven als granulaten (poeder) wat je mengt met wat water of als drankje. Alle producten worden door de Natuurapotheek geleverd en zijn getest op hun veiligheid.